Transitie

5 voor 12 voor Microsoft Office 2010 en 2013, wat betekent dit voor jou.

Zoals voor de meeste Microsoft producten heeft Microsoft een tijd geleden aangekondigd dat vanaf 13 oktober 2020 de ondersteuning van hun Office 2010 en 2013 pakket een feit is. 

Na jarenlange dienst betekent dit dat voor Office 2010 en 2013 geen security updates, patches en bugfixes meer worden vrijgegeven. 

Welke keuzes zijn er dan? 

Organisaties die nog gebruik maken van Office 2010 en 2013 lopen hierdoor risico’s dat kwaadwillende via één lek in een van de onderdelen van het pakket (bijvoorbeeld in Word) tot de bedrijf kritische informatie kunnen komen. 

Het is daarom raadzaam om afscheid te nemen en te kijken wat de verschillende mogelijke nieuwe varianten zijn op gebied van de Microsoft binnen de Office-Suite. 

Organisaties staan voor de keuzen om of een nieuwe Office-Suite aan te schaffen of deze in een abonnementsvorm (Microsoft Cloud) af te nemen. 

Wanneer men kiest voor aanschaf dan is dit het pakket Microsoft Office 2019, die in de variant Standard of Professional leverbaar is, dit is de versie die lokaal geïnstalleerd mag worden (einde support van deze licenties is oktober 2023). Deze licentie mag maar op 1 apparaat geïnstalleerd worden wanneer een gebruiker meerdere apparaten heeft zijn er meerdere licenties nodig. 

Wanneer men kiest voor de abonnementsvorm dan is Microsoft 365 Apps (voorheen Office 365 ProPlus) de eerst mogelijke variant waarbij Office lokaal geïnstalleerd mag worden. 

Microsoft 365 Apps maakt verder ook onderdeel uit van de volgende andere abonnementsvormen: Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 Enterprise E3 en Microsoft 365 Enterprise E5. 

Naast maandelijkse kosten, in plaats van directe afname, bieden de abonnementsvormen ook de volgende voordelen: eenvoudig maandelijks op- en afschalen, vele extra functionaliteiten (afhankelijk van de gekozen versie), altijd een up-to-date versie en biedt de gebruiker de mogelijkheid om 5 van zijn apparaten te voorzien van een Office versie (of enkele onderdelen ervan). 

Het einde van de ondersteuning is nabij, dit wil niet zeggen dat het Office 2010 of 2013 pakket niet meer functioneert, dat zeker niet, maar het wordt een potentieel risico voor een Datalek. Wees er als organisatie van bewust dat je op korte termijn iets moet ondernemen. Avensus kijkt graag met je mee om te bepalen wat voor jouw organisatie het beste past. Niet alleen op kort termijn maar ook gelijk wat het beste past in de lange termijn strategie. 

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu