Managed Cloud

Avensus en Axoft bieden gratis tablets voor ouderenzorg

Video-communicatie biedt een snelle oplossing voor isolement in de verpleeghuizen.

Laten we snel ouderen uit hun isolement halen door hen te voorzien van een tablet met video-communicatie. Dat is het initiatief van Avensus (Almere, Weert, Apeldoorn) en Axoft (Rotterdam) dat vandaag gestart is. KPN omarmt het idee en stelt gratis data communicatie ter beschikking. De eerste pilot start bij zorginstellingen Ruitersbos in Weert, Evean in Amsterdam en Humanitas in Rotterdam. Andere IT bedrijven worden uitgenodigd dit initiatief uit te breiden. 

Het project wordt geleid door Milah Wouters, ondernemer in maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Het is belangrijk om een oplossing te bieden die aansluit bij de behoefte van de ouderenzorg, maar die ook uitvoerbaar is binnen de kaders van de volksgezondheid”, aldus Milah Wouters. 

“De technische oplossing bestaat uit een tablet die door ons is ingericht en op afstand kan worden beheerd.”’, vult Abram Schermer (directeur Avensus) aan, “De uitdaging is om dit eenvoudig in gebruik te maken en op een veilige manier bij de ouderen te brengen. Het is fantastisch om te zien hoe technologie in deze situatie ingezet kan worden.”  

“Axoft heeft dit idee meer vaart gegeven door onze relatie met KPN. Samen kunnen we bovendien meer verzorgingshuizen bedienen in meer regio’s.”, zegt Paul Velders (directeur Axoft), “Door goed samen te werken kunnen we sneller meer ouderen helpen. Wij staan dicht bij de maatschappij en willen graag een positieve bijdrage leveren.”

Dit initiatief krijgt meer omvang als meerdere IT bedrijven het omarmen. Voor geïnteresseerde zorginstellingen en partners is een website gelanceerd: www.helpdigitaal.nl

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu