Managed Security

Avensus en Cybereason slaan de handen ineen tegen ransomware

Cybereason is een perfecte toevoeging in ons Security Operation Center om nog betere security monitoring aan te bieden. Met Cybereason focussen we ons nog meer op endpoints (servers, laptops, mobiele devices) monitoring in het Avensus SOC. We gaan gebruik maken van het EPP (Endpoint Protection Platform) en de EDR (Endpoint Detection and Response).

Cybereason weet als geen ander hoe het eraan toe gaat in de wereld van cyberattacks. Het team bestaat namelijk uit ’s werelds knapste koppen uit defensie, inlichtingendienst en de enterprise security. Hiermee vormen zij een nieuw soort cyberbeveiligingsbedrijf, een bedrijf dat toekomstbestendige bescherming biedt en een einde maakt aan cyberaanvallen.

Cybereason tegen ransomware 

Uit een nieuw wereldwijd onderzoeksrapport van Cybereason blijkt dat de overgrote meerderheid van de organisaties die te maken hebben gehad met een ransomware-aanval, grote problemen ondervonden. Omzetverlies, imageschade, noodgedwongen ontslagen en zelfs sluiting van het bedrijf komen allemaal voor. 

Aan het onderzoek deden meer dan 1250 beveiligingsprofessionals mee. Elke 11 seconden is er wereldwijd een nieuwe ransomware-aanval. De verliezen voor organisaties door ransomware-aanvallen zullen naar verwachting oplopen tot 20 miljard dollar (16,5 miljard euro) in de loop van dit jaar. Vorig jaar was er een een recordtoename van 225 procent, zegt het bedrijf. 

Betalen lost problemen vaak niet op 

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 80 procent van de getroffen organisaties die losgeld betaalden, te maken kregen met een tweede aanval. Bijna de helft van die slachtoffers hadden het sterke vermoeden dat dit door dezelfde hackers gebeurde. Soms was het al binnen twee weken na betaling van miljoenen dollars opnieuw raak, door dezelfde aanvallers. 

Bovendien was bij 46 procent van de betalers toch een deel van de gegevens beschadigd. Een ongelukkige 3 procent kreeg ondanks betaling geen toegang meer. De overige 51 procent kreeg alles wel weer terug. 

Het betalen van losgeld bleek dan ook geen garantie te zijn voor een succesvol herstel. In feite verergerde betaling juist het probleem, door meer aanvallen aan te moedigen. “Door de dreiging het hoofd te bieden door een strategie voor vroege detectie te hanteren, waarbij eerst preventie wordt toegepast, kunnen organisaties disruptieve ransomware stoppen voordat ze het bedrijf schade kunnen toebrengen,”  waarschuwt Cybereason. 

End point security houdt je uit de problemen 

Met de kennis en producten van Cybereason maken we een nog hardere vuist in het gevecht met Ransomware. We zijn daarom trots en gemotiveerd om samen met Cybereason the werken aan een vertrouwde digitale wereld.

Wil je meer weten over end point security, Cybereason of onze andere managed security diensten? Neem contact op met Curtis Partoredjo!  

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu