Managed Cloud, Transitie

Avensus en Nerdio slaan de handen in één

Goed nieuws! Zeker voor de toekomst. Onlangs zijn wij een partnership aangegaan met Nerdio. Nerdio is een in Chicago gevestigde softwareontwikkelaar met een specifieke focus op de Microsoft Azure Windows Virtual Desktop (WVD) dienst.

Windows Virtual Desktop

WVD heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Vrijwel iedere organisatie met interesse in Cloud werkplek oplossingen heeft een oogje op WVD. Als gevolg is het gebruik van WVD in het afgelopen jaar vertienvoudig.

Zoals wel vaker het geval is zitten er verschillende haken en ogen aan het gebruik van WVD en de Azure Cloud in het algemeen. Wij kennen de valkuilen, punten van aandacht en best practises. Wij weten ook hoe we moeten omgaan met zaken als veiligheid en kostenoptimalisatie. Daarnaast maken wij het beheer zo eenvoudig en efficiënt mogelijk. Dat kan in de vorm van onze managed services, maar natuurlijk ook door onze diensten aan te bieden nadat een WVD/Cloud omgeving is gebouwd en opgeleverd.

Met het bovenstaande in het achterhoofd ziet Avensus een grote toegevoegde waarde in de diensten en mogelijkheden aangeboden door Nerdio.

Avensus WVD Quick Release

Windows Virtual Desktop is een 100% op de Microsoft Azure Cloud gebaseerde oplossing, geoptimaliseerd voor het gebruik van Office 365 diensten, inclusief Microsoft Teams.

Echter, het opbouwen, onderhouden en finetunen van een WVD-omgeving kent een aantal uitdagingen.

Een groot deel van de uit te voeren werkzaamheden zijn handmatig. Kennis van het onderliggende Azure platform en scripten (PowerShell, ARM templates) is noodzakelijk. Een “steep learning curve” zoals ze dat ook wel noemen.

Ook wanneer men de WVD-omgeving eenmaal draaiende heeft is het onderhoud op zijn zachts gezegd lastig te noemen.

De bundeling van kennis en kunde (Avensus) gecombineerd met een vrijwel volledig geautomatiseerd platform (Nerdio) biedt unieke managementmogelijkheden en maakt grote kostenbesparingen op de onderliggende Azure Cloud mogelijk.

Dit en meer is terug te vinden in de unieke Cloud werkplek propositie van Avensus, gebaseerd op Windows Virtual Desktop; de WVD Quick Release!

Kennismaken is eenvoudig.

30 dagen vrij van licentiekosten in combinatie met remote ondersteuning en nazorg. Samen kijken we naar je huidige omgeving, wensen en eisen en gaan we aan de slag.

Een aantal van de voordelen zijn:

  • Binnen 2 uur een volledig werkende WVD-omgeving – mits aan enkele voorwaarden kan worden voldaan.
  • Veiligheid. Door de manier waarop Nerdio en WVD worden opgebouwd en toegepast binnen je eigen privé Cloud omgeving wordt er een volledig afgeschermde “bubbel” gecreëerd. Niemand heeft hier toegang toe behalve de eigen IT-afdeling wel of niet in combinatie met de IT-partner Avensus.
  • Kostenoptimalisatie en besparing. Door de geavanceerde autoscale engine van Nerdio bespaar je tot 75% op onderliggen Azure Compute en Opslagkosten. De gemiddelden liggen boven de 50%.
  • Efficiëntie en eenvoud. Door de hoge mate van automatisering en de intuïtieve grafisch beheerschil scheelt dit je uren per week per persoon aan beheerwerkzaamheden. Vrijwel iedere IT-professional binnen je team (80+%) kan uit de voeten met WVD Zonder enige kennis van bv. PowerShell of diepe kennis van de Azure Cloud.
  • Een direct integratie met overige Azure diensten die de algehele gebruikerservaring en het beheer van WVD sterk ten goede komen – volledig geautomatiseerd.
  • Betalen vindt uitsluitend achteraf plaats en alleen voor de licenties die daadwerkelijk zijn verbruikt.

Wil je meer weten over Nerdio en onze WDV Quick Release? Neem dan gelijk contact met mij op.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu