Managed Cloud

Avensus is nu ook NEN 7510 gecertificeerd

Net zoals u zorgt voor uw cliënten, blijft Avensus voor u zorgen. Maar nu gecertificeerd!

Avensus is nu gecertificeerd voor de NEN 7510 normering! DE certificering voor informatiebeveiliging in de zorg.

Avensus heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn trots dat dit nu beloond is met een NEN 7510 certificering als welkome toevoeging op onze bestaande ISO 9001 (Kwaliteit) en ISO 27001 (Informatiebeveiliging) certificeringen.

Voor NEN 7510 zijn er voor bovenop onze algemene (ISO 27001) maatregelen ook een aantal zorg specifieke beheersmaatregelen van toepassing verklaard, bijvoorbeeld:

Veilig afvoeren van media waarop persoonlijke gezondheidsinformatie is opgeslagen,Bij beheer en projectwerkzaamheden een extra risico inschatting wat betreft patiëntveiligheid,Specifieke clausule met betrekking tot persoonlijke gezondheidsinformatie in onze geheimhoudingsverklaringen,Regelmatig overleg over informatiebeveiliging, het zogenaamde informatiebeveiligingsmanagementforum  (IBMF)

Informatiebeveiliging is belangrijk, zeker in de zorgsector waar medische en patiëntgegevens worden beheerd en uitgewisseld. De kwaliteit van dienstverlening in de zorgsector is van groot belang, soms zelfs van levensbelang. Naast het borgen van kwaliteitscriteria, vereist de norm NEN 7510 dat informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze zijn ingericht voordat kan worden gesproken over adequate informatiebeveiliging. Avensus heeft bewezen haar processen op orde te hebben en is daarom beloond met de NEN7510 certificering.

Uw zorgprocessen waren bij Avensus al in veilige handen. Dit staat nu ook vastgelegd in onze certificering. Alle diensten die Avensus biedt voldoen nu aan de hoogste standaarden als het gaat om de beveiliging van informatie omtrent persoonlijke gezondheidszorg informatie.

Wilt u ook úw security maatregelen meer afstemmen op de NEN 7510 standaarden? Avensus kan u daarbij helpen. Neem contact op met uw Avensus accountmanager voor meer informatie.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 36 539 3100
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu