Avensus: voor IT-dienstverlening nieuwe stijl

De cloud biedt middelgrote organisaties enorme kansen, maar vergroot ook de risico’s rondom data. Tenminste, dat is het beeld dat veel managers daarbij hebben. Onterecht, omdat er nog te vaak wordt er gevreesd dat iedereen zomaar bij de data kan, dat een cloud makkelijk te hacken zou zijn en dat data in eigen beheer dus meer veiligheid biedt. Een beeld dat niet klopt, omdat cloudaanbieders aan strenge eisen en richtlijnen moeten voldoen. En belangrijker nog, omdat de juiste aandacht voor processen en privacy binnen de organisatie juist meer veiligheid garanderen. 

Er is een compliance-beweging op gang gekomen, die vraagt om meer aandacht voor processen en privacy. Dat geldt niet uitsluitend voor de cloud, al sluit die hier wel naadloos op aan. Cloudoperators en klanten moeten aan dezelfde eisen en richtlijnen voldoen, bijvoorbeeld om data veilig op te slaan. Mobiel, flexibel en snel; zonder de risico’s waar de cloud bij de leek helaas nog om bekend staat.

Mobieler, flexibeler en sneller

Steeds meer middelgrote organisaties zoeken naar vooruitgang voor hun IT-systemen. Tegelijkertijd worstelen ze met de bedreigingen die dat met zich mee kan brengen. Nieuwe oplossingen leiden tot veranderingen, om mobieler, flexibeler en sneller te kunnen werken. Dat stelt eisen aan zowel de processen binnen het bedrijf als het gedrag en de houding van medewerkers.

IT moet de business met de behoeften en medewerkers van het bedrijf ondersteunen om snel, mobiel en flexibel te kunnen werken. Het zijn de belangrijke drijfveren om in de cloud te werken, waarvoor cloudgebaseerde applicaties en infrastructuren beschikbaar zijn. Organisaties moeten nadenken over de manier waarop ze omgaan met data en hoe zij zeker weten dat degene die aanlogt in een informatiesysteem de juiste persoon is.

Avensus heeft de focus bij zowel projecten als specifieke dienstverlening altijd op de combinatie van veiligheid en privacy. Het zijn de belangrijkste factoren om in te bakken in bedrijfsprocessen en de houding en het gedrag van eindgebruikers. We verifiëren banktransacties met een QR-code en hebben de tijd waarin we wachtwoorden op een memoblaadje schreven gelukkig definitief achter ons gelaten.

Werkgemak creëren door IT-complexiteit weg te nemen

Avensus combineert 5 werkterreinen om zoveel mogelijk IT-complexiteit bij klanten weg te nemen en eindgebruikers werkgemak te bieden:

  • Transitie: complete IT-projecten voor middelgrote organisaties
  • Managed Cloud: optimale performance, betrouwbaarheid en tevreden eindgebruikers
  • Managed Security: een professionele bril voor de IT-veiligheid van de organisatie
  • High Grade Security: het hoogst bereikbare voor het beschermen van gegevens
  • Control: specifieke aandacht voor de kwaliteit en veiligheid van IT-processen

De producten en diensten uit de verschillende werkterreinen zijn beschikbaar ‘as a service’. Het maakt zowel de losse diensten als de geïntegreerde en flexibele oplossingen budgettair interessant voor het MKB en non-profitorganisaties. Voor een vast bedrag per maand kunnen zij zowel hun IT-systemen vernieuwen en verbeteren, optimale security toevoegen en zelfs zorgen voor bijvoorbeeld een ISO 27001-certificering. 

Avensus is een IT-dienstverlener die niet uitgaat van alleen de technologie. Het zijn de mensen en processen binnen organisaties die de nadruk krijgen. Niet zomaar een nieuwe firewall of 3-weg authenticatie met een SMS of een token om in te loggen, maar een veiliger systeem dat fijn werkt voor de eindgebruiker. Door IT-processen te verbeteren neemt de complexiteit voor eindgebruikers af en ontstaat er meer werkgemak. Het resultaat is een tevreden eindgebruiker, als basis voor betere bedrijfsprocessen en betere resultaten. Met aandacht voor veiligheid en privacy helpt Avensus klanten om zelf hun bedrijfsprocessen te verbeteren. 

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 36 539 3100
info@avensus.nl

Gerelateerd

No results found

Menu