High Grade Security, IT Audit & Assurance, Managed Cloud, Managed Security, Transitie

Avensus weer future proof met nieuwe certificeringen

Als je zaken doet met een bedrijf, wil je er graag zeker van zijn dat de kwaliteit van de dienstverlening goed is. Daarnaast is het van belang dat de data goed beveiligd wordt. Dat is waarom Avensus diverse certificeringen heeft behaald, om te tonen dat wij het beste met onze klanten voor hebben.

Nieuwe certificering

Maar de norm die de afgelopen 8 jaar tot standaard was verheven, 9001:2008, kwam in september 2018 te vervallen. Dit maakte het noodzakelijk om voor die tijd zo snel mogelijk conform de nieuwe norm gecertificeerd te raken.

Gedurende een traject van zes maanden heeft Avensus haar volledige ISO9001 kwaliteitsmanagementsysteem opnieuw opgezet. Het oude systeem is compleet uitgefaseerd en vervangen voor een eenvoudiger, en daardoor beter praktisch toepasbaar, kwaliteitsmanagementsysteem.

Intern hebben alle stakeholders hard gewerkt om de bestaande processen door te lichten en te moderniseren naar de huidige Avensus inrichting. Voor het inrichten van het nieuwe systeem is tevens gebruik gemaakt van de nieuwste Microsoft-technieken.

Beveiliging

Sinds januari 2019 heeft Avensus de certificering voor ISO27001:2013 toegevoegd. Informatiebeveiliging is uiteraard al vele jaren een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening en klanten mochten altijd al vertrouwen op de zorgvuldige behandeling van haar informatie.

Nu is dat ook aantoonbaar gemaakt middels een certificeringsaudit, uitgevoerd door BSI; een gerenommeerd certificeringsinstituut en grondlegger van deze norm. Avensus heeft bij de implementatie van haar managementsysteem voor informatiebeveiliging (het ISMS) overigens gebruik kunnen maken van de expertise en ervaring van AuditConnect; één van de zusterorganisaties binnen de Avensus Groep.

Informatiebeveiliging is echter een doorlopend proces dat nooit stopt. De cyberdreigingen veranderen in snel tempo en de maatregelen voor de bescherming van onze informatie zullen continu moeten worden beoordeeld en zo nodig moeten worden bijgesteld. Op gelijke wijze zal ook de werking van ons ISMS jaarlijks worden gecontroleerd of deze blijvend voldoen aan de strenge criteria die ISO27001:2013 stelt.

Future Proof

Avensus is met zijn nieuwe ISO-normen weer future proof. Bovendien zijn beide normen risico beperkend ingericht en ze volgen vergelijkbare denkwijzen en richtingen voor het implementeren en onderhouden van het framework.

[activecampaign]

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu