Case study

Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam

Avensus heeft voor OKT de “moderne werkplek” geïmplementeerd op basis van Microsoft 365. De Windows 10 devices zijn uitgerold met Windows 10 Autopilot via Microsoft Intune, de backend is verplaatst naar Office 365 voor mail en bestandopslag.

Stichting Ouder- en kindteams Amsterdam, afgekort OKT, ondersteund bij het opvoeden, opgroeien, de gezondheid en ontwikkeling van kinderen en tieners. Hierbij is de IT werkplek voor registratie en samenwerken van groot belang. Stichting OKT wil namelijk bezig zijn met het helpen van kinderen en tieners en hierbij niet gehinderd worden door een IT werkplek welke niet functioneert.

Zij werkten op een Server Based Computing omgeving welke niet meer geheel aansloot op de functionele wensen van OKT. Zo goed als alle applicaties zijn verplaatst naar een SaaS variant. De medewerkers geven aan dat de clienten digitaal willen ondertekenen. Verder is het belangrijk dat zij locatie onafhankelijk kunnen werken en netwerk onafhankelijk kunnen werken. De medewerkers van OKT komen namelijk ook bij de mensen thuis, hier is een goede internet verbinding niet altijd vanzelfsprekend.

Avensus heeft voor OKT de “moderne werkplek” geïmplementeerd op basis van Microsoft 365. De Windows 10 devices zijn uitgerold met Windows 10 Autopilot via Microsoft Intune, de backend is verplaatst naar Office 365 voor mail en bestandopslag. Voor de gebruiker betekent dit dat zij niet meer hoeven in te loggen op een RDS omgeving en dus netwerk onafhankelijk kunnen werken. Documenten staan in OneDrive en SharePoint welke deels lokaal gesynchroniseerd, dit draagt ook bij aan het netwerk onafhankelijk kunnen werken. Via een digitale pen kunnen clienten digitaal documenten ondertekenen. Er hoeven geen zaken meer uitgeprint te worden, ondertekend te worden, ingescand te worden en weer gemaild worden. Er is ook Hybrid Cloud Printing ingezet om ervoor te zorgen dat zij direct van de Windows 10 werkplek kunnen printen. De printer wordt via Azure AD Application Proxy beschikbaar gesteld zodat de gebruikers veilig en locatie onafhankelijk kunnen printen.

Er is optimaal gebruikt gemaakt van de PaaS diensten van Microsoft daardoor zijn de functionaliteiten beter en de kosten lager, ook niet geheel onbelangrijk.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85 020070
Menu