High Grade Security, Transitie

De kansen van ‘living on the edge’

De markt voor edge computing groeit razendsnel. Dat biedt kansen voor communicatiedienstverleners (CSP’s). Want hoewel edge computing nog in de kinderschoenen staat, zijn analisten het erover eens dat ‘edge’ de belangrijkste nieuwe netwerkarchitectuur van het komende decennium wordt. Kijk alleen maar naar de enorme behoefte aan connectiviteit die consumenten en bedrijven genereren. In de digitale transformatie die de samenleving doormaakt, is alles en iedereen met elkaar verbonden. Dat komt mede door de opkomst van mobiel breedband. Tevens zien we de groeiende populariteit van Internet of Things-oplossingen. 

Steeds meer objecten worden uitgerust met sensoren die enorme volumes data genereren; data die wel via allerlei netwerken en connectivity-oplossingen verder verwerkt moet worden. En ten slotte moeten we stil staan bij de grote vraag aan netwerkcapaciteit en rekenkracht die we sinds de uitbraak van Covid-19 hebben meegemaakt, toen iedereen thuis moest werken en leren. 

Het zijn niet alleen CSP’s en operators die hun kansen schoon zien in de opkomende edge computing-markt. Ook andere potentiële spelers, waaronder public cloudproviders, over-the-top (OTT) content leveranciers, zoals Netflix of Whatsapp, en software-as-a-service (SaaS) leveranciers, worden evenzeer aangetrokken door het vooruitzicht om edge gebaseerde oplossingen aan te bieden. CSP’s hebben een goede positie om centrale spelers te worden in de edge computing-markt, maar hun rol is nu nog niet duidelijk omschreven, zo benadrukken de analisten van Omdia.

In deze whitepaper schetsen wij eerst de use cases en de potentie van edge computing. Vervolgens staan we stil bij de vraag wat marktpartijen – operators, CSP’s – nodig hebben om volledig te kunnen profiteren van edge computing. Daarbij speelt out-of-band management een belangrijke rol, wat wij nader zullen toelichten. Ten slotte beschrijven wij de oplossingen die Vertiv in samenwerking met Avensus levert aan vooraanstaande operators en providers. Oplossingen die zich al hebben bewezen en die een bijdrage leveren aan een flexibele, hoogwaardige en uiterst betrouwbare infrastructuur. Uiteindelijk voorzien we zo in een totaalbeeld, waarmee je in staat bent de kansen van edge computing te verzilveren en de uitdagingen de baas te kunnen.

"*" indicates required fields

Download de whitepaper: De wereld aan je voeten met Edge Computing

In deze whitepaper schetsen wij de potentie van Edge Computing en delen we interessante use cases.
Naam*
We willen u graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geeft u ons toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden?

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu