Informatiebeveiliging, Transitie

De digitale gevaren van het Coronavirus

Door alle Corona-berichtgeving en de snel opvolgende adviezen en richtlijnen vanuit het RIVM constateren wij een snelle stijging van het aantal personen dat momenteel vanuit huis werkt. Dankzij de moderne werkplek en bestaande remote oplossingen is dat natuurlijk geen enkel probleem, mits organisaties de volgende zaken wel goed controleert.

Vanuit onze expertise, IT-beveiliging en continuïteit voorzien we jullie hiermee van een checklist die hieronder op te halen is met attentiepunten waar vanuit informatiebeveiliging aan zou kunnen/moeten worden gedacht.

Deze checklist/self assessment bieden we aan om mee te denken in deze situaties waarin bedrijven hun kantoren tot de minimale staf beperken en veelal overgaan naar thuiswerken en de gevaren waar ook de WHO voor gewaarschuwd heeft, namelijk om extra alert ze zijn t.a.v. Informatiebeveiliging. Hierin moet gedacht worden aan phishing-aanvallen die het nieuwe coronavirus als thema misbruiken omdat gezien wordt dat het aantal aanvallen dat legitieme organisaties rond dit onderwerp nabootst is flink in opmars met als doel informatie te stelen of malware af te leveren.

Uiteraard denken onze experts graag mee in oplossingen en mogelijkheden rondom IT, veilig thuiswerken, Informatiebeveiliging, inrichting van datamogelijkheden en maatregelen die hierin genomen kunnen worden om samen met u te werken aan de voor jullie organisatie relevant zijn. Neem voor meer informatie daarom contact op, bel +31 85-0200070 of mail info@avensus.nl ons om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen. Wij helpen je met alle plezier verder!

We wensen dat jij, je collega’s en je naaste omgeving in goede gezondheid mogen blijven!

Download de checklist hier!

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu