Iedereen thuis werken? Geen probleem voor meeste Nederlandse bedrijven.

Grootste deel van de Nederlandse bedrijven kan omgaan met Corona thuiswerkmaatregel. Inventarisatie van het IT landschap laat een snelle omschakeling zien

Het overgrote deel van Nederlandse bedrijven kan zonder veel problemen medewerkers thuis laten werken. Dat laat een inventarisatie zien die IT dienstverlener Avensus deed bij zo’n 200 middelgrote organisaties. Zowel technisch, als organisatorisch kunnen de meeste medewerkers goed gefaciliteerd worden. 

Direct na de aanvullende Corona-maatregelen die de regering dondermiddag aankondigde heeft Avensus bijna 200 organisaties in Nederland gesproken uit zowel het bedrijfsleven, als de non-profit sector. Het beeld dat hieruit naar voren komt wordt bevestigd door technologiebedrijven Microsoft en Citrix. Veruit de meeste medewerkers die afhankelijk zijn van IT kunnen door hun werkgever gefaciliteerd worden in thuiswerken. 

Dat wil niet zeggen, dat er geen problemen uit voortkomen, maar vaak zijn die gemakkelijk op te lossen. 

De 3 meest voorkomende beperkingen zijn:

  • Netwerk verbindingen. Problemen zijn bijvoorbeeld veiligheid en snelheid.  
  • Beschikbaarheid van software licenties. Vaak zijn aanvullende licenties nodig. Microsoft, Google en Citrix bieden daar tijdelijke oplossingen voor die soms gratis zijn.  
  • Beschikbaarheid van hardware. Er is zeker meer vraag naar extra voorzieningen thuis.  

“Wij zien eigenlijk geen grote paniek bij bedrijven die hun medewerkers thuis moeten laten werken.”, zegt Abram Schermer, algemeen directeur van Avensus, “Er zijn zeker noodacties nodig, maar in de regel zijn Nederlandse bedrijven al gericht op flexibiliteit en mobiliteit in hun IT. Met de juiste ingrepen kan de infrastructuur snel verder opgeschaald worden. Wij helpen bijvoorbeeld onze klanten met VPN-verbindingen, Cloud werkplekken en huurapparatuur, als laptops en tablets.” 

“Tegen de achtergrond van de Corona-crisis hebben belangrijke technologiebedrijven als Citrix speciale licentievoorwaarden gecreëerd die onze klanten in staat stellen om meer mensen thuis te laten werken. Microsoft heeft in deze periode haar software om mensen in de Cloud samen te laten werken gratis gemaakt.”, aldus Schermer.  

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 36 539 3100
info@avensus.nl

Gerelateerd

No results found

Menu