1. Informatiebeveiliging
 2. GAP Analyse NEN 7510

GAP Analyse NEN 7510

Door middel van een GAP analyse NEN 7510 norm wordt in kaart gebracht hoe jouw organisatie er momenteel voor staat ten aanzien van de NEN 7510 implementatie. Uit de GAP analyse volgt een rapportage. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt welke stappen genomen moeten worden om te voldoen aan de NEN 7510 norm. Tijdens dit bezoek wordt in kaart gebracht wat het verschil is tussen de huidige en de gewenste situatie.

Wat zijn de voordelen van een GAP analyse NEN 7510 norm?

 • Een goede voorbereiding op de NEN 7510 certificering
 • Het implementatietraject van het managementsysteem wordt inzichtelijk gemaakt
 • De verbeterpunten, uitdagingen en risico’s van de branche worden voorgelegd
 • Een duidelijk beeld van hetgeen bij de NEN 7510 norm komt kijken
 • Een advies toegespitst op de 35 zorg specifieke maatregelen

Een GAP analyse NEN 7510 is een kort onderzoek van circa 2 á 3 dagen en kan worden gezien als een proefaudit. Tijdens dit onderzoek wordt de huidige situatie vergeleken met de gewenste situatie volgens de NEN 7510 norm. Zo wordt het voor jouw organisatie helder wat de essentiële verbeteringen zijn.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Fysieke beveiliging
 • Toegangsbeleid
 • Informatiesystemen
 • Incidentenbeheer
 • Medewerkers
 • Beheer van bedrijfscontinuïteit
 • Informatiebeveiligingsbeleid
 • Risicoanalyse
 • Communicatieprocessen beheer
 • Bedrijfsmiddelen beheer
 • Bedieningsprocessen beheer
 • Naleving

Wat is de NEN 7510 norm?

De NEN 7510 norm gaat over beveiliging van informatie in de zorg. Wat wordt daaronder verstaan? Beveiliging van informatie wordt opgesplitst in drie dimensies.

Informatie beveiliging draait om het behouden van:

 • De vertrouwelijkheid van informatie.
 • De integriteit (de juistheid) van informatie.
 • De beschikbaarheid van informatie.

Informatiebeveiliging hoeft niet alleen te gaan over het beschermen van klant- of patiëntdata, zoals persoonlijke gezondheidsinformatie. Dit is ook van toepassing op je bedrijfsgegevens. Het toepassingsgebied wordt vooraf gedefinieerd. Hiermee blijven bijvoorbeeld je bedrijfsgegevens integer en vertrouwelijk, maar wel beschikbaar voor het personeel wanneer nodig.

Doordat het organiseren van informatiebeveiliging alsmaar complexer wordt is een systematische aanpak vereist. De NEN 7510 norm is in het leven geroepen om hulp te bieden met de opzet en onderhoud van  een ‘informatiebeveiliging managementsysteem’.

De GAP analyse voor de NEN 7510 norm maakt inzichtelijk wat er gebeuren moet en is daardoor een goede start voor het behalen van de NEN 7510 certificering.

Waarom kiezen voor Avensus Security Consulting?

 • Een fanatiek team van consultants met kennis én ervaring van jouw branche.
 • Jouw organisatie staat het gehele traject centraal door onze persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak.
 • Gecertificeerde Lead Auditors
 • Naast gespecialiseerde consultants en Lead Auditors voor managementsystem heeft Avensus ook specialisten op het gebied van IT Privacy, IT Security, IT-Audit, Ethical Hacking, TPM-audits, etc.

Meer informatie?

Onze ervaren consultants komen graag met jou in contact, bel 055-3010100 of mail info@avensusapeldoorn.nl om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen.

Ontvang meer informatie over deze GAP Analyse NEN 7510

"*" indicates required fields

Naam*
We willen je graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geef je ons toestemming om je per e-mail op de hoogte te houden?

Wat kunnen wij nog meer voor jou betekenen?

ISO 14001

ISO 14001 is net als ISO 9001 gericht op het proces dat een product voortbrengt, niet het product zelf. Het is een compilatie van normen m.b.t. milieubeheer

ISO 9001

Deze wereldwijd meest ingezette norm voor kwaliteitsbeheersing is gericht op het inzichtelijk maken of een organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen die aan haar worden gesteld.

NEN 27001

Dé norm bedoeld om u te helpen met het opzetten en onderhouden van een managementsysteem voor informatiebeveiliging.

"*" indicates required fields

Download de NEN 7510 whitepaper

In deze whitepaper bespreken we alles rondom de NEN 7510 normering. Middels deze whitepaper maken we deze normering beter begrijpbaar voor u.
Naam*
We willen u graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geeft u ons toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden?

Het Team

De consultants van Avensus hebben jarenlange ervaring in het pragmatisch en doeltreffend ondersteunen van een breed scala aan organisaties en hun leveranciers rondom het vraagstuk Informatiebeveiliging, Kwaliteit- en Milieumanagement. Bij bijna alle klanten zetten we tijdens een implementatie traject aan de hand van de betreffende norm in gezamenlijkheid met de klant een managementsysteem op.

Door deze opgebouwde kennis en ervaring hebben de consultants ook zeer praktische suggesties t.a.v. de inrichting van de processen en vele voorbeelden van documenten die bij de implementatie gebruikt kunnen worden. Daarnaast is het merendeel van de consultants Lead Auditor en zijn zij goed op de hoogte van het verloop en de vereisten van een certificeringstraject.

Avensus heeft de kennisexperts in huis: implementatie specialisten, consultants, lead auditors en trainers op het gebied van managementsystemen: ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO 22301, ISO 26000, ISO 27001, ISO 31000, NEN 7510, etc.

Internal auditing NEN 7510

Voor het uitvoeren van interne audits, third party audits, supplier audits, reviews en het opstellen van verbeterplannen bieden wij graag de ondersteuning van onze consultants/lead auditors aan. Van het verzorgen van een incidentele audit tot en met het opstellen en uitvoeren van een meerjarenplanning van alle audits en reviews. Bij AuditConnect bent u aan het juiste adres.

Onderhoud NEN 7510

Maak gebruik van onze expertise. Ook voor het onderhouden, integreren en verbeteren van uw bestaande managementsysteem of -systemen. Wij maken graag een resultaatgericht plan van aanpak.

Nieuws & Blog

Menu