Managed Cloud, Transitie

Interview met kersverse MVP, Niels Kok!

Wat betekent het om MVP genoemd te worden? 

Het betekent dat je toe mag treden tot een hele selecte groep van IT-pro’s rond de wereld. Microsoft deelt deze award uit aan mensen die kennisdelen rondom Microsoft Producten en aantoonbare expertise hebben rondom Microsoft producten. Het MVP-schap staat voor kennisdeling en het helpen van technische professionals rond de wereld om verder te komen in het vak.   

Kan je een beetje achtergrond informatie geven over jouw pad richting MVP? Wanneer ben je hieraan begonnen en waarom? Wat zijn je specialiteiten waar je MVP voor bent geworden? 

Mijn pad richting MVP is begonnen bij Bas van Kaam. Hij heeft mij eind 2018 / begin van 2019 gevraagd om te presenteren op een Come Get IT event. Windows 10 Autopilot was toen net nieuw en ik was hier veel mee bezig. Ik heb de presentatie mogen geven en heb daar veel positieve feedback op gekregen. Ik kreeg daar enorm veel energie van en heb besloten daarop meer in de community te gaan doen. Ik ben daarna een blog begonnen over Microsoft 365, Microsoft Azure en Automation. Daar kreeg ik ook weer veel positieve feedback op. Een leuk voorbeeld is dat ik af en toe een mail ontvang van iemand die veel aan mijn blog heeft gehad bij het bouwen van zijn Windows 10 Autopilot omgeving en dat hij/zij zeer dankbaar is. Ik denk dat er geen mooier compliment kan zijn. 

Ik ben MVP in de categorie Enterprise Mobility. Mijn specialiteiten zijn daarin Azure Virtual Desktop, Windows 10 Autopilot en Microsoft Endpoint Manager. Verder ben ik altijd heel enthousiast over Infrastructure as Code en Powershell Automation. 

Hoe ben je betrokken in de Microsoft community? 

Ik ben onderdeel van de “Dutch Azure Virtual Desktop User Group”. Dat is een groep van MVP’s welke iedere maand een webminar organiseert over Azure Virtual Desktop en daaraan gerelateerde technieken. Iedere webinar delen we het nieuws over Azure Virtual Desktop, als dat past doen we er ook snel even een demo van. Daarna worden er vaak 2 sessies geven door experts uit de community over het uitrollen van Azure Virtual Desktop of cost management en alles wat daar tussen in zit. 

Daarnaast heb ik mijn blog waar ik zoveel mogelijk kennis deel over alles wat ik tegen kom in het werkveld. Dat kan Windows 10 Autopilot,, Azure Virtual Desktop, Powershell of Infrastructure as code bevatten. Ik deel vaak mijn eigen leerervaringen als ik zelf nieuwe technieken aan het ontdekken ben. Zo heb ik altijd nieuwe content. 

Wat betekent het voor je dat je MVP bent? 

Het betekent veel, de reactie vanuit de community dat je MVP bent geworden is enorm. Je krijgt veel reacties van andere MVP’s welke dan gelijk met je willen connecten/praten/kennis uitwisselen wat echt heel cool is. Verder betekent het ook een stuk herkenning voor wat je voor de community hebt gedaan. 

Waar ben je momenteel mee bezig bij Avensus? 

Ik ben momenteel met 2 grote dingen bezig bij Avensus. Ik doe het project voor het onboarden van een grote nieuwe klant. Hier wordt Microsoft Endpoint Manager en Microsoft 365 veel toegepast. Dit betreft een retailer met nu 60 winkels welke gaat groeien naar 200 winkels in 2 jaar. Hier heb ik de architecten rol binnen het traject. Ik zorg hier voor een schaalbare moderne werkplek omgeving waarbij de nieuwste Microsoft Cloud technieken worden toegepast.  

Verder ben ik bezig met het ontwikkelen en automatiseren van de “Azure Landing Zone”. Hierbij wordt alles wat in Microsoft Azure voor geïmplementeerd via Infrastructure as Code uitgerold. Zodoende zijn onze Azure deployments altijd hetzelfde geconfigureerd, hebben we altijd de optimale performance, zijn de omgevingen makkelijk schaalbaar en kunnen we het kosten efficiënt aanbieden.

Heb je enig advies voor mede tech pro’s die hopen ooit MVP te worden? 

Zeker! Als jij een passie voor techniek hebt en het leuk vind om deze kennis met anderen te delen dan kom je er vanzelf. Start een blog, schrijf over wat jij interessant vind aan de Microsoft technieken. Het kan best zo zijn dat iemand anders er ook al over geschreven heeft, dat geeft niet. Jouw nieuwe invalshoek kan er voor zorgen dat iedereen het weer compleet anders kan gaan zien. Verder kan het allemaal even duren. Mijn reis naar MVP heeft meer dan 2 jaar geduurd en ik vind het de moeite waard. 

Welke komende (Azure) technologie ben je het meest excited over? 

Ik ben nu heel erg bezig met Infrastructure as Code omdat ik het leuk vind om code te schrijven en daarmee mijn infrastructuur implementaties te automatiseren. Ik vind het ook leuk om dit aan anderen te leren. Zo geef ik binnen Avensus Azure DevOps workshops waarbij we Infrastructure as Code in zetten om Azure DevOps in te richten en infrastructuren uit te rollen. 

Als MVP, welke trends zie jij in de nabije toekomst? 

Ik zie nu als trend dat Azure Virtual Desktop nu echt begint te lopen. Steeds meer en meer klanten vragen er naar en raken zeer geïnteresseerd naar mate zij er meer van te weten komen. 

Verder zie ik onder de IT-Pro’s de vraag en interesse naar Infrastructure as Code steeds meer toe nemen. Iedereen wil graag deze techniek adopteren en er meer over weten. 

Meer weten over waar Niels en Avensus mee bezig zijn? Neem contact met ons op!

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu