1. IT Audit & Assurance
  2. General IT Controls (GITC)

General IT Controls (GITC)

ICT is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de meeste organisaties. De processen rondom o.a. besluitvorming, communicatie, administratie, inkoop, productie en verkoop zijn grotendeels geautomatiseerd. Door deze toenemende afhankelijkheid van ICT neemt ook de kwetsbaarheid toe.

Beheersing van de ICT is dus cruciaal voor een organisatie om te kunnen overleven en concurreren. IT‐audits dragen bij aan deze beheersing en geven inzicht in de effectiviteit, efficiency, betrouwbaarheid en continuïteit van de ICT‐omgeving.

Een goede inrichting van de General IT‐Controls is voorwaardenscheppend voor een beheerste ICT‐omgeving.

ICT Beheersing en Avensus

Wij zijn een onafhankelijk kantoor dat organisaties ondersteunt, adviseert en onderzoek uitvoert bij organisaties op het gebied van strategische, tactische en operationele ICT-vraagstukken.

De medewerkers zijn gecertificeerde IT-auditors (RE’s) en lid van de Nederlandse Organisatie van EDP- auditors (NOREA) en gebonden aan de “Code of Ethics”.

Avensus biedt experts die op korte termijn, professioneel, duidelijke en betaalbare audits kunnen uitvoeren. Bij een IT-audit beoordelen wij een deel van, of zelfs de complete automatisering binnen jouw organisatie en de organisatie van jouw automatisering. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Audit laten uitvoeren

Avensus adviseert jouw bedrijf graag over de kwaliteit van je de ICT. Hierbij kan je denken aan onder andere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit. In een algemene ICT-audit voeren wij in een kort tijdsbestek een deskundig, onpartijdig en onafhankelijk onderzoek uit. Zo houden wij jouw organisatie een spiegel voor op het gebied van automatisering en bieden we je de instrumenten voor betere prestaties. Een investering die zichzelf terugverdient.

Welke audit of onderzoek?

Specifiek op het gebied van audits is bijvoorbeeld de DigiD-audit of ISAE 3402 of meer algemene IT-audits zoals de Security audit en de Privacy audit. Avensus heeft een breed scala aan audits en onderzoeken die ze voor je kan verzorgen, TPM, SSAE 16, Pentesten, Ethical hacker, ISAE 3000, System audit, Continuïteits-audit, Informatiebeveiliging, EDP-audit, ISO 27001, ISO 27002, ISO 27005, Informatiebeleid, Implementatie en auditing van General IT Controls en IT-audit bij gemeenten. Hiernaast vind je een overzicht van onze diensten met meer informatie per onderzoek/audit.

Wil je ondersteuning voor General IT Controls (GITC) of meer informatie?

We komen graag met je in contact, bel 085-0200070  of mail info@avensus.nl ons om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen. Wij helpen je met alle plezier verder!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

ENSIA

De resolutie ‘Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente’ werd in november 2013 tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van de VNG aangenomen.

SOC 2

Rapporteert op basis van vastgestelde principes welke een relatie hebben met de opzet, bestaan en werking van operational IT-controls met betrekking tot uitbestede processen. Een SOC-rapport is opgesteld volgens de SOC-rapportagenormen.

BIO

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is de opvolger van alle normen (BIWA, BIG, BIR en IBI) die worden gebruikt binnen de overheid voor informatiebeveiliging. De BIO vormt daarmee één gezamenlijk normenkader, gebaseerd op de ISO 27002.

ISAE 3402

De afkorting ISAE staat voor ‘International Standard On Assurance Engagements’. De ISAE 3000 wordt ook wel dé internationale opvolger van de Amerikaanse SAS 70-certificering genoemd. In tegenstelling tot SAS 70, is ISAE 3000 een internationale standaard.

DigiD

Het ICT-Beveiligingsassessment DigiD is een jaarlijks terugkerend assessment dat alle Nederlandse gemeenten met een DigiD-koppeling moeten uitvoeren. De DigiD-norm is gebaseerd op de normen zoals die door het Nationaal Cybersecurity Center (NCSC) zijn geformuleerd voor web applicaties.

Het Team

Avensus is een organisatie waar meedenken met de klant voorop staat. Een voortdurend veranderende maatschappij met haar ontwikkelingen, nieuwe technologieën en veranderende wet- en regelgeving vraagt om professionals om je deskundig te ondersteunen. Avensus helpt je graag op een breed vakgebied om “in control” te blijven met betrekking tot jouw ICT activiteiten vandaag en in de toekomst.

De auditors en consultants van het Avensus, IT Audit & Assurance team kunnen zich snel in jouw bedrijfsprocessen inleven en kunnen daardoor in een kort tijdsbestek een deskundig, onpartijdig een betaalbaar traject uitvoeren. Onze IT-auditors hebben kennis van diverse branches zoals retail, overheid, bancair, verzekering en de ICT-branche (hosting, datacenters, etc.). Wij voeren diverse soorten IT-audits uit zoals Third Party Memorandum, ISAE 3000, ISAE 3402, SOC2 BIO, VIPP, DigiD, SURF en nog veel meer.

Nieuws & Blog

Menu