1. Onze partners
  2. Darktrace

Darktrace

Darktrace is een wereldwijd bedrijf voor kunstmatige intelligentie (AI) voor cyberdefensie. Darktrace gebruikt zelflerende AI om lopende cyberdreigingen te identificeren en hierop te reageren.

Darktrace AI Cyber Defense

Ben jij op zoek naar de slimste manier om jouw organisatie goed te beschermen? Darktrace is een netwerkoplossing voor het opsporen en onderzoeken van opkomende cyberbedreigingen, die de traditionele beveiligingshulpmiddelen weten te omzeilen.
De Enterprise Immune System-technologie, die unsupervised machine learning en wiskunde gebruikt om gedrag te monitoren en anomalieën in het netwerk van uw organisatie op te sporen, is hier fundamenteel. De wiskundige benadering van het Enterprise Immune System vereisen geen ‘rules & signatures’ en kunnen dus nieuwe ‘unknown unknown’ aanvallen detecteren die nog niet eerder zijn gezien.

 

Darktrace wordt geleverd als een fysiek apparaat dat passieve feeds van onbewerkt netwerkverkeer haalt uit het hart van uw netwerk. Eenmaal verbonden, begint de technologie onmiddellijk een reeks wiskundige benaderingen te gebruiken om talloze gedragsmodellen te creëren voor elke individuele gebruiker en elk afzonderlijk apparaat binnen de organisatie. De zelflerende wiskunde van het Enterprise Immuunsysteem werkt vanaf dag 1 en detecteert anomaal gedrag op het netwerk.

 

De modellen blijven voortdurend leren – ze worden voortdurend geüpdatet naarmate de organisatie evolueert. Door krachtige ‘pattern of life’-modellen van elk individu en apparaat op uw netwerk te maken, kan Darktrace subtiele verschuivingen in gedrag detecteren, zoals de manier waarop iemand technologie gebruikt, de toegangspatronen van een machine of trends in communicatie. Dit kan duiden op een willekeurig aantal mogelijk bedreigende gebeurtenissen, zoals diefstal van de inloggegevens van een gebruiker, een aangetast apparaat of de acties van een ontevreden of nalatige werknemer.

 

Download de Darktrace Proof of Value Datasheet met meer informatie.
Informatiebeveiliging

ISO 27001 GAP-analyse, hoe werkt dat nou?

Er is steeds meer bewustwording voor de (digitale) dreigingen die op de loer liggen. Zo ook bij een klant van ons die zich bevindt in de vitale sector. Lees verder voor de uitvoering van de GAP-analyse over wél 9 vitale bedrijfsonderdelen!

Bekijk case
Managed Cloud, Managed Security

De geïmplementeerde SIEM-oplossing bij SRO

SRO beschikt, zoals vele bedrijven, over klantgegevens en apparatuur die noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering. Deze moeten ten alle tijden beschikbaar zijn, maar zeker ook beschermd worden tegen de toenemende digitale dreigingen. Als innovatieve Cloud en IT-Security partner, biedt Avensus de oplossing.

Bekijk case

Nieuws & Blog

Menu