1. Onze partners
 2. Fortinet

Fortinet

Fortinet is onze partner van end-to-end security oplossingen. Het vlaggeschip van Fortinet, FortiGate, bestaat uit fysieke en virtuele appliances die een brede schakering aan netwerk functionaliteiten bieden.

Fortinet is onze partner van end-to-end security oplossingen. Het vlaggeschip van Fortinet, FortiGate, bestaat uit fysieke en virtuele appliances die een brede schakering aan netwerk functionaliteiten bieden waaronder firewall, VPN, anti-malware, intrusion prevention, application control, Web filtering, anti-spam, DLP, WAN acceleration en WLAN control. FortiGate appliances, van de FortiGate 30E en 60E voor het MKB tot en met de FortiGate 3000 series voor grote ondernemingen, data centers, en service providers, zijn gebaseerd op een in eigen beheer ontwikkeld platform. Daarnaast kan het platform worden doorgetrokken naar verschillende Public Cloud platformen zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services.

Andere oplossingen zijn onder andere:

 • FortiManager – gecentraliseerde management platform
 • FortiAnalyzer – gecentraliseerde logging & reporting oplossing
 • FortiAuthenticator – User identy management server
 • FortiSandbox – AdvancedThreat Prevention Systeem
 • FortiWeb – Web Application Firewall
 • FortiADC – Application Delivery Controller
 • FortiSIEM – Unified event correlation and risk management

Fortinet integreert de netwerkbeveiligingslaag volledig met de netwerkinfrastructuurlaag.

Om end-to-end security te realiseren heeft Fortinet de Fortinet Security Fabric ontwikkeld. Fortinet Security Fabric voegt 3 essentiële elementen toe aan netwerk security infrastructuren:

 1. Één uniform platform dat op een intelligente manier bekende bedreigingen deelt, ervoor zorgt dat security devices op een intelligente manier met elkaar samenwerken en zich dynamisch aanpassen aannieuwe bedreigingen.
 2. Één “Single-pane-of-glass” management over alle security technologiën, waar deze technologiën dan ook zijn ingezet, voor een gecentraliseerde policy orkestratie, een gecoördineerde respons op bedreigingen en een gedistribueerde real time handhaving.
 3. Één bron voor security intelligentie en updates die locale informatie deelt met globale intelligentie services voor een real time respons op bestaande en opkomende bedreigingen.

Fortinet’s Security Fabric integreert technologiën voor de endpoint, access laag, netwerk, applicaties, data center, content en cloud tot één samenwerkende security oplossing die georkestreerd wordt door één management interface.

Met Fortinet Security Fabric zijn organisaties in staat om echte end-to-end security te bereiken met security oplossingen die intelligentie delen over het hele bedreiginglandschap.

Managed Cloud, Transitie

Stichting Ouder- en Kindteams Amsterdam

Avensus heeft voor OKT de “moderne werkplek” geïmplementeerd op basis van Microsoft 365. De Windows 10 devices zijn uitgerold met Windows 10 Autopilot via Microsoft Intune, de backend is verplaatst naar Office 365 voor mail en bestandopslag.

Bekijk case
IT Audit & Assurance, Managed Cloud, Managed Security, Transitie

Avensus creëert digitale werkplek voor de mobiele zorgmedewerker

Nu de hybride cloud en de ‘consumerization of IT’ oprukt, is er een verschuiving zichtbaar naar gebruikersgemak, toegevoegde waarde en eenvoud van uitwisseling van informatie en apparatuur. IT-innovaties die we thuis al gebruiken, adopteren we daardoor ook sneller op ons werk, mits organisaties dit ook toelaten.

Bekijk case

Nieuws & Blog

Menu