1. Onze partners
 2. Fortinet

Fortinet

Fortinet is onze partner van end-to-end security oplossingen. Het vlaggeschip van Fortinet, FortiGate, bestaat uit fysieke en virtuele appliances die een brede schakering aan netwerk functionaliteiten bieden.

Fortinet is onze partner van end-to-end security oplossingen. Het vlaggeschip van Fortinet, FortiGate, bestaat uit fysieke en virtuele appliances die een brede schakering aan netwerk functionaliteiten bieden waaronder firewall, VPN, anti-malware, intrusion prevention, application control, Web filtering, anti-spam, DLP, WAN acceleration en WLAN control. FortiGate appliances, van de FortiGate 30E en 60E voor het MKB tot en met de FortiGate 3000 series voor grote ondernemingen, data centers, en service providers, zijn gebaseerd op een in eigen beheer ontwikkeld platform. Daarnaast kan het platform worden doorgetrokken naar verschillende Public Cloud platformen zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services.

Andere oplossingen zijn onder andere:

 • FortiManager – gecentraliseerde management platform
 • FortiAnalyzer – gecentraliseerde logging & reporting oplossing
 • FortiAuthenticator – User identy management server
 • FortiSandbox – AdvancedThreat Prevention Systeem
 • FortiWeb – Web Application Firewall
 • FortiADC – Application Delivery Controller
 • FortiSIEM – Unified event correlation and risk management

Fortinet integreert de netwerkbeveiligingslaag volledig met de netwerkinfrastructuurlaag.

Om end-to-end security te realiseren heeft Fortinet de Fortinet Security Fabric ontwikkeld. Fortinet Security Fabric voegt 3 essentiële elementen toe aan netwerk security infrastructuren:

 1. Één uniform platform dat op een intelligente manier bekende bedreigingen deelt, ervoor zorgt dat security devices op een intelligente manier met elkaar samenwerken en zich dynamisch aanpassen aannieuwe bedreigingen.
 2. Één “Single-pane-of-glass” management over alle security technologiën, waar deze technologiën dan ook zijn ingezet, voor een gecentraliseerde policy orkestratie, een gecoördineerde respons op bedreigingen en een gedistribueerde real time handhaving.
 3. Één bron voor security intelligentie en updates die locale informatie deelt met globale intelligentie services voor een real time respons op bestaande en opkomende bedreigingen.

Fortinet’s Security Fabric integreert technologiën voor de endpoint, access laag, netwerk, applicaties, data center, content en cloud tot één samenwerkende security oplossing die georkestreerd wordt door één management interface.

Met Fortinet Security Fabric zijn organisaties in staat om echte end-to-end security te bereiken met security oplossingen die intelligentie delen over het hele bedreiginglandschap.

Informatiebeveiliging

ISO 27001 GAP-analyse, hoe werkt dat nou?

Er is steeds meer bewustwording voor de (digitale) dreigingen die op de loer liggen. Zo ook bij een klant van ons die zich bevindt in de vitale sector. Lees verder voor de uitvoering van de GAP-analyse over wél 9 vitale bedrijfsonderdelen!

Bekijk case
Managed Cloud, Managed Security

De geïmplementeerde SIEM-oplossing bij SRO

SRO beschikt, zoals vele bedrijven, over klantgegevens en apparatuur die noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering. Deze moeten ten alle tijden beschikbaar zijn, maar zeker ook beschermd worden tegen de toenemende digitale dreigingen. Als innovatieve Cloud en IT-Security partner, biedt Avensus de oplossing.

Bekijk case

Nieuws & Blog

Menu