Transitie

Solidariteit naar de zorg met Helpdigitaal.

Eind maart wordt het besluit genomen om ouderen & kwetsbare mensen geen contact te laten hebben met de buitenwereld en vanaf dat moment binnen opgesloten zitten, althans opgesloten? Maar zo voelt het wel voor een groot deel deze groep mensen.

Op zo’n moment krijg ik overal kippenvel en bedenk mij wat dit gaat betekenen en ook mijn eigen schoonmoeder valt onder deze categorie. Kunnen we haar echt de komende tijd niet meer zien? Er komen een aantal vragen naar boven, zoals; hoelang gaat dit duren?

Vanuit Avensus hebben we een groepsapp en komt een bericht binnen van onze CEO Abram Schermer. 

“Avensus biedt gratis tablets aan voor ouderenzorg” en ben ik nieuwsgierig wat dit inhoudt. Ik open het bericht en wordt gelijk enthousiast, want hoe mooi is het als wij iets voor de ouderen kunnen gaan betekenen.

Ik ken redelijk wat mensen die in de zorg werken en begin gelijk met ze te appen en post het bericht op Facebook. Een groot deel van onze klanten zit namelijk in de zorgsector en ik ben verantwoordelijk voor deze accounts. Het bericht wordt veel gelezen en krijg appjes binnen dat het een mooi gebaar en initiatief is en ook de eerste aanvragen krijg ik binnen.

De woensdag daarop mag ik de eerste tablets al uitreiken en ontvang al snel het bericht hoe blij de mensen zijn en dat ze eigenlijk wel meer tablets willen.

Daarna gaat het snel en gaat er veel tijd in zitten. Zelfs vanuit de NAM krijgen we tablets geschonken. In de avonduren en weekenden ben ik samen met een aantal collega’s bezig deze tablets goed in te richten en klaar te maken voor uitlevering.

Eén van de tablets breng ik zelf naar een mevrouw in Zuid Laren. Haar moeder is begin dementerend en zit in een verzorgingstehuis. Ze kan geen contact hebben met haar dochters en kleinkinderen en heeft zich aangemeld voor een tablet zodat haar moeder kan beeldbellen.

De dag waarop ik de tablet ben gaan afleveren was het mooi weer en had ik afgesproken bij het verzorgingstehuis waar haar moeder woont. Het was mooi weer en ik ging samen met haar dochter op een bankje zitten in de tuin. Haar dochter vertelde in wat voor situatie haar moeder zat. Hoe verdrietig… en haar verhaal raakte me diep van binnen. Ik was zo blij dat we iets konden betekenen voor haar moeder. Uiteindelijk heb ik ongeveer een uurtje met mevrouw zitten praten over van alles en nog wat merkte dat mevrouw het fijn vond om haar verhaal kwijt te kunnen.

Op zo’n moment ben je meer dan iemand die alleen wat komt afgeven dat maakt dit werk zo waardevol. In deze tijden moeten we er met zijn allen voor elkaar zijn en zijn we samen sterk.  

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 36 539 3100
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu