Transitie

Waarom een solide IT-fundament in 2021 belangrijker is dan ooit

Digitalisering wordt steeds meer het fundament van innovatie en strategische planning. Technologieën als AI, IoT, Machine Learning en robotisering openen de deuren voor nieuwe businessmodellen en maken het mogelijk om personalisatie en service naar een nog hoger niveau te brengen.

De cloud is voor steeds meer organisaties de schakelkamer van de digitale dienstverlening. Logisch, want in vergelijking met on-premise biedt de cloud grote voordelen op het gebied van schaalbaarheid, flexibiliteit, plaatsonafhankelijk werken (een must in coronatijd) en beheer.

Maar om echt het maximale uit cloudadoptie te halen, heb je een solide IT-fundament nodig. Een onderbouwd plan dus, waarmee je eindgebruikers in hun kracht zet en je organisatie stabiel houdt in een toekomst vol veranderingen. In de whitepaper, die je hieronder kunt downloaden, vertelt Eric Kuiper van onze partner Salomon IT hoe je zo’n fundament bouwt en doorlopend toekomstbestendig houdt, ongeacht de marktveranderingen of interne ontwikkelingen die er op je pad komen.

Een probleem dat vaak terugkomt bij het leggen van een solide IT-fundament is het gat tussen de ‘beslissers’ (directie en het hogere management) en de ‘uitvoerders’ (IT-afdeling) binnen een organisatie. Omdat de technische kennis binnen de eerste groep vaak dun gezaaid is, vragen zij zich veelal af waarom een cloudadoptie of het versterken van het IT-fundament zoveel moet kosten. De uitvoerders krijgen dan op hun beurt weer het gevoel dat ze onvoldoende steun krijgen voor hun plannen. Dit is erg zonde, omdat beide partijen een gezamenlijk doel hebben: het verbeteren en versterken van hun organisatie.

Gelukkig zijn er beproefde manieren om deze twee groepen tot elkaar te brengen en toch dat goede IT-fundament te leggen en hiermee in de nabije toekomst de concurrentie voor te blijven. Hoewel de precieze oplossing per organisatie verschilt, zijn er wel 3 stappen die je absoluut moet nemen.

"*" indicates required fields

Download de Whitepaper: De stappen naar een solide IT-fundament

Naam*
We willen u graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geeft u ons toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden?

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu