1. High Grade Security
  2. HSM

HSM

Na decennia aan ervaring met de inzet van HSM’s weten we bij Avensus HGS dat veel organisaties de HSM als Trust Anchor zien. Dat is ook logisch als je je bedenkt dat de veilige opslag en uitgifte van de belangrijkste sleutels in gecertificeerde hardware dient plaats te vinden die niet kan worden gecomprimeerd.

Trust Anchor

Als we bedenken dat ’s werelds meest waardevolle data “de nieuwe olie” is en het encrypten van deze data wordt beschouwd als enige toekomst vaste beveiligingsmaatregel; is het ook logisch dat encryptiesleutels gezien worden als de nieuwe kroonjuwelen van een organisatie. Strikte beveiliging daarvan in hardware is voor Avensus daarmee ook een vanzelfsprekendheid.

Vanuit de Trust Anchor HSM zijn er veel encryptiemogelijkheden om onze data te versleutelen, ongeachte waar deze zich bevind of waar zich naartoe beweegt. Op het moment dat sleutels en certificaten veel worden toegepast binnen een organisatie ontkom je niet meer aan betrouwbaar key en certificaat management. Oplossingen voor key management en certificaat (lifecycle) management bieden ook controle op de wildgroei aan sleutels en certificaten die we de afgelopen jaren zijn gaan gebruiken. Onderzoek toont aan dat de hoeveelheden certificaten elk jaar met meer dan 100% toeneemt.

Encryptie en Key Management zorgen ervoor dat we allerlei technologieën veilig kunnen aanbieden. Een aantal die we al langer kennen zijn (Mobile) Payment, TLS/SSL/SSH, PKI, Code Signing , Digitale Paspoorten en DNSSEC. Maar ook recente toepassingen als Smart Contracts, Bring Your Own, Slimme Meters, Digitale Handtekeningen en E-Ticketing zijn zonder inzet van sleutels niet bruikbaar.

Samen met deze moderne toepassingen hebben we te maken met enerzijds wet- en regelgeving die eisen stellen maar ook innovaties (IoT, Blockchain, Cloud en Big Data) die er voor zorgen dat we ons continu moeten afvragen of de huidige toepassingen nog wel voldoen. De toename aan de inzet van encryptie wordt daarmee ondersteund.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Encryptie

De touwtjes veilig in eigen handen dankzij maximale controle over jouw data. Ontdek oplossingen voor versleuteling en sleutelbeheer.

Key Management

Encryptie en Sleutelbeheer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naarmate er meer encryptie plaatsvindt wordt het belang van adequaat key management ook belangrijker.

Certificate Management

Cases

No results found.

Nieuws & Blog

Menu