Managed Cloud

De Windows Virtual Desktop Quick Guide

De kans is groot dat je in de afgelopen weken de term “Windows Virtual Desktop” (afgekort WVD) voorbij hebt horen komen. Door het COVID_19 virus zijn we gedwongen om zo veel als mogelijk vanuit huis te werken. Als gevolg hiervan zijn vele organisaties wereldwijd op zoek naar een oplossing waarmee hun personeel op een veilige manier van afstand productief kan blijven. De volgende fase lijkt in gang gezet te worden. 

Bij voorkeur een oplossing die ook na de eerste intelligente lockdown periode ingezet kan blijven worden op kantoor, vanuit huis, onderweg, of eigenlijk waar dan ook.  

Je hebt misschien ook wel eens van het gezegde “snel, goed en goedkoop, kies er twee” gehoord. Met andere woorden, het een sluit het ander uit, een gezonde combinatie van alle drie is vrijwel onmogelijk.  

Wat nou als ik je vertel dat, dat niet langer het geval hoeft te zijn?  

De interesse in WVD is groot, heel erg groot. In de afgelopen weken is het gebruik van de WVD dienst maar liefst met 300% toegenomen, en niet zonder reden.  

De Windows Virtual Desktop is een relatief nieuwe (unieke) dienst exclusief beschikbaar op de Azure Cloud van Microsoft. 

We hebben met Avensus al een aantal goed werkende use cases plus de kennis in huis om dit ook in jouw organisatie te gaan draaien. Want nu de eerste thuiswerk slag geslagen lijkt. Is er nu tijd om de beste oplossing te kiezen. 

Als er voor WVD wordt gekozen wordt de beheerlast lager. Dit komt namelijk doordat er maar een klein deel van de WVD-omgeving beheert hoeft te worden. Je hoeft alleen maar het image en de “session hosts” te beheren.  

Dit kun je weer verder optimaliseren met Azure DevOps zodat er met 1 druk op de knop een nieuw image of nieuwe session hosts uitgerold kunnen worden. 

Wat ook niet onbelangrijk is dat je een deel van de WVD session hosts uit kunt schakelen als de belasting laag is. Dit zou er bijvoorbeeld toe kunnen leiden dat er de helft van een dag de helft van alle session hosts uit staat wat een aanzienlijke kosten besparing is. 

Heb je vragen over de Windows Virtual Desktop? Neem dan contact op info@avensus.nl

"*" indicates required fields

Download de WVD Quick Guide

In dit document gaan we in op de belangrijkste punten van de Windows Virtual Desktop. Wat is het, wat kan je ermee, en wat zijn de voordelen.
Naam*
We willen u graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geeft u ons toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden?

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu