Managed Security

Iedereen heeft een Jaap nodig

Vandaag wil ik het hebben over Jaap. Een van mijn gewaardeerde collega’s binnen Avensus en dan vooral binnen de business unit Managed Security. Je ziet het niet maar Jaap heeft verschillende petten op; Jaap is CISO, presales en Security Consultant. Vooral in die laatste hoedanigheid is Jaap, naast een hele prettige collega, mijn steun en toeverlaat.  

Je zou zelfs kunnen zeggen dat Jaap mijn technisch geweten is, een geweten vol kennis van Cyber Security en Informatiebeveiliging. En omdat Jaap weleens zijn CISO-pet opzet voor Avensus intern, kun je ook nog eens zeggen dat Jaap verantwoordelijk is voor allerlei maatregelen op dat vlak; NEN, ISO, AVG, Jaap kent het allemaal en weet ook hoe en waar dit toe te passen.  

Wat ik veel leuker vind, is dat is dat Jaap naast onze eigen organisatie topfit houden ook zijn kennis in de praktijk brengt bij al onze klanten.. Als Trusted Advisor, ik verkoop niets, spreek ik regelmatig met organisaties die niet goed weten waar hun grootste risico’s en kwetsbaarheden liggen als het gaat om Cyber Security en Informatiebeveiliging. Ik adviseer ze dan Jaap. Jaap weet namelijk heel goed hoe hij dit inzichtelijk kan maken. Sommigen noemen dit een GAP-analyse, een inventarisatie, een assessment of een nulmeting. Geef het beestje maar een naampje… Wat telt, is dat Jaap op onderzoek gaat; hij neemt onder andere interviews af, verzamelt informatie en gaat een checklist af tot zijn doel is bereikt.  

De gegevens die hieruit voortkomen, geven het inzicht waar de opdrachtgever naar vraagt; risico’s aangaande techniek, procedures en processen. Daar komt ook bij dat Jaap deze prioriteert en een overzicht oplevert van de verbeteracties. De uitkomsten van dit onderzoek worden gepresenteerd en eigenlijk gaat het voor de opdrachtgever dan pas echt beginnen; acties uitzetten om het een en ander te verbeteren waar nodig, met als doel een veilige(re) omgeving.  

100% zekerheid bestaat niet, maar hoe fijn zou het zijn als je een Jaap zou hebben die je helpt om die zekerheid te benaderen? Die je vertelt waar de risico’s zijn en hoe je deze kunt verkleinen? Hoe onze monitoring- en scanningsdiensten kunnen helpen jouw omgeving te bewaken? Die niet alleen naar de techniek kijkt, maar ook tips geeft hoe je bijvoorbeeld de awareness bij je gebruikers kunt verhogen?  

Ik durf te stellen dat er mensen zijn die een stuk rustiger slapen sinds Jaap is langsgekomen en de uitkomsten heeft gepresenteerd. Jaap helpt graag mee aan de nachtrust van onze opdrachtgevers en oh ja, ook aan het samen werken aan een veilige digitale wereld. Iedereen zou daarom een Jaap moeten hebben… 

Spreekt Jaap je aan? Neem dan gerust contact met mij op. 

Curtis Partoredjo 
Salesmanager Avensus Managed Security 
0617718442 / cpartoredjo@avensus.nl  

Meer weten?

Wij helpen je graag verder

+31 (0) 85-0200070
info@avensus.nl

Gerelateerd

Menu