1. Managed Cloud
  2. Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (AVD) stelt je in staat om een unieke virtuele Windows 10 desktopervaring aan te bieden aan je gebruikers waarbij vrijwel ieder type apparaat wordt ondersteund.

Werken waar je maar wilt

Het werken vanaf iedere willekeurige locatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het is en blijft Windows 10. Dat zijn de eindgebruikers gewend. Wat dat betreft verandert er voor de eindgebruiker vrijwel niets. Er zal bijvoorbeeld geen training nodig zijn.

In plaats van iedere gebruiker een eigen (virtuele) desktop te geven wordt een enkele virtuele desktop gedeeld met meerdere gebruikers. Daarbij komt dat je altijd beschikt over de nieuwste onderliggende hardware. Zeer kosten efficiënt dus met de beste resources tot je beschikking.

Echter, vandaag de dag zien we ook dat er steeds minder behoefte is aan een volledige desktop omgeving, het gaat immers om de applicaties en de daarbij behorende data. Het publiceren of aanbieden van losse applicaties is ook mogelijk met Azure Virtual desktop.

In plaats van dat een gebruiker inlogt en een volledig op afstand bestuurbare virtuele desktop (bureaublad) op zijn scherm krijgt kan er ook worden gekozen om alleen bepaalde applicaties aan te bieden. Ook op basis van een server besturingssysteem kun je een virtuele desktop met meerdere gebruikers delen of applicaties los van elkaar publiceren.

"*" indicates required fields

Download de WVD Quick Guide

In dit document gaan we in op de belangrijkste punten van de Windows Virtual Desktop. Wat is het, wat kan je ermee, en wat zijn de voordelen.
Naam*
We willen u graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geeft u ons toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden?

Onderhoud, schaalbaarheid en flexibiliteit

De AVD dienst is enkel beschikbaar vanuit de Microsoft Azure Cloud. Dat betekent dat de dienst voor een groot deel door Microsoft wordt onderhouden. Zelf, als IT organisatie of partner ben je alleen verantwoordelijk voor het onderhouden van je applicaties, de daarbij behorende data en het toewijzen hiervan. Ook het initieel aanmaken van de benodigde virtuele machines gebeurt voor het overgrote deel geautomatiseerd. Het up-to-date houden van de beveiliging patches en dergelijke behoort ook tot de taken van de eigen IT organisatie of partner.

Heb je plotseling 15 extra virtuele werkplekken nodig? Geen probleem, binnen enkele uren is het geregeld. 25, 50 of 150 stuks? Zelfde verhaal. Niet langer nodig? Ook prima. Je zet betreffende machines uit, verwijderd ze en klaar ben je.

Ideaal voor wanneer er een tijdelijk capaciteit te kort dreigt, er een overname plaats vindt, voor stagiaires, of zoals de afgelopen weken een gedwongen thuiswerk situatie. Het op- en afschalen van virtuele systemen kan geautomatiseerd worden ingeregeld. Het inrichten van een zogenaamde “hot stand-by” omgeving is een ander goed voorbeeld waarom veel bedrijven in WVD zijn geïnteresseerd.

Betalen voor gebruik

 

Zoals je misschien gewend bent van andere Microsoft Azure diensten betaal je voor de AVD dienst alleen als
je hem gebruikt. Je betaalt letterlijk per seconde! Dat wil zeggen, de dienst zelf is in de meeste gevallen “gratis” (zie voor meer informatie het kopje “Licenties” hieronder), je betaalt alleen voor de virtuele machines waar je gebruikers op werken. Zodra die uit staan betaal je ook niks. Je betaalt enkel voor de opslag van de virtuele machines.

Licenties

Veel organisaties hebben het “recht” (entitlement) om gebruik te maken van de AVD dienst, vaak weet men dit zelf alleen niet. Als je in het bezit bent van een van de onderstaande licentie vormen is het gebruik van de AVD dienst gratis en betaal je alleen voor het gebruik van de virtuele machines.

• Microsoft 365 E3, E5, A3, A5, F1, Business
• Windows E3, E5, A3, A5
• RDS Client Access License (CAL) met Software Assurance

Office 365 en overige integraties

Omdat AVD een 100% Cloud Native Azure dienst betreft, “geboren in de Cloud” zoals ze dat ook wel noemen, zijn er tal van integratiemogelijkheden met andere Azure diensten mogelijk. De meest in het oog springende is die van Microsoft 365.

Volgens Microsoft biedt AVD, en het daarbij gebruikte en aangepaste Windows 10 besturingssysteem, de beste Microsoft 365 en gebruikerservaring ooit.

Het grote voordeel is dat je klein kunt beginnen en langzaam kunt groeien. Er zijn geen grote investeringen vooraf nodig wat het geheel laagdrempelig maakt. Sterker nog, veel bedrijven kiezen ervoor om een beperkte AVD omgeving te bouwen naast hetgeen wat ze al hebben om van daaruit door te pakken. Het (financiële) risico is klein evenals de algehele doorlooptijd. Je hoeft immers zelf geen hardware aan te schaffen, niet wachten op de levering, niets zelf in te bouwen et cetera.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Zonder omkijken

We adviseren, bouwen, beheren en monitoren. We combineren innovatieve cloudoplossingen met zichtbare en onzichtbare beveiligingslagen en vertalen dat naar gebruiksvriendelijke toepassingen. On-premise, met co-locatie of in de cloud: afgestemd op de bestaande systemen en belangrijkste doelstellingen van jouw organisatie.

Hoe voegt de cloud waarde toe voor jouw organisatie en wat is de beste manier om zo’n stap te maken? Met onze Avensus Cloud Strategie Scan maken we duidelijk wat de beste route is naar jullie digitale toekomst. We inventariseren organisatiedoelstellingen, de huidige IT-infrastructuur en stippelen de ideale roadmap uit.

Experience Level Agreement

De tevredenheid over de werkplek in de cloud meten we niet met de traditionele Service Level Agreement (SLA). Bij Avensus gebruiken we een Experience Level Agreement (XLA), waarmee we de daadwerkelijke tevredenheid meten. Kan iedereen snel genoeg inloggen en kunnen zij goed werken met de belangrijke systemen? Wij garanderen regievoering waar jij en jouw medewerkers blij van worden.

Daarom kiezen klanten voor Avensus

Net als onze klanten in de zorgsector, in dienstverlening, bij de overheid en in de industrie naar de cloud of de complete IT-infrastructuur beter inrichten? Profiteer van de belangrijke voordelen waar onze klanten blij van worden:

  • Betrokken specialisten die werken aan gebruiksgemak
  • Altijd up-to-date met nieuwste technologieën
  • Focus op slimme IT-beveiliging

De werkplek van de toekomst

Klaar voor de werkplek van de toekomst? Onze specialisten brengen in kaart wat er nodig is om over te stappen naar de moderne werkplekken zoals de meest professionele organisaties die gebruiken. We houden rekening met bestaande systemen en houden zowel de veiligheid, compliancy als het gebruiksgemak bij iedere stap nauwlettend in de gaten.

IT Audit & Assurance, Managed Cloud, Managed Security, Transitie

Avensus creëert digitale werkplek voor de mobiele zorgmedewerker

Nu de hybride cloud en de ‘consumerization of IT’ oprukt, is er een verschuiving zichtbaar naar gebruikersgemak, toegevoegde waarde en eenvoud van uitwisseling van informatie en apparatuur. IT-innovaties die we thuis al gebruiken, adopteren we daardoor ook sneller op ons werk, mits organisaties dit ook toelaten.

Bekijk case

Nieuws & Blog

Menu